Mag Stad Academy

Slot- en startconferentie van de MagStad? Academie

In oktober 2014 is in Stadsdeel West in Amserdam de MagStad? Academie, het leertraject participatie, van start gegaan. In deze Academie zijn 22 ambtenaren, samen met burgers en ondernemers, aan de slag gegaan met zes projecten om deze gedurende acht maanden zo ver mogelijk te brengen. Allemaal onder begeleiding van Twynstra Gudde. In april 2015 is in lab111 in Amsterdam de slot- en startconferentie van de MagStad? Academie geweest.

Samen met social designer Tabo Goudswaard ontwikkelde Twynstra Gudde eerder MagStad? waarin we de ruimte onderzoeken die burgers en professionals ervaren om initiatief te nemen en nieuwe relaties aan te gaan. Met de MagStad? Academie nam Stadsdeel West samen met Twynstra Gudde (en uiteraard met de deelnemers en projectleiders) de volgende stap.

De toekomst in

De bijeenkomst is het slot van het leertraject en tegelijkertijd een uitnodiging aan alle aanwezigen om mee te doen aan een nieuwe start en verder te leren en te ontdekken. We nemen onze gasten mee de toekomst in. Opeens zijn we een of twee eeuwen verder. We presenteren ‘een oudheidkundige tentoonstelling met vondsten uit de vroege participatiesamenleving’. Kunstenaar Jan Dirk van der Burg heeft als een soort archeoloog en antropoloog allerlei feiten en objecten verzameld uit de vroege participatiesamenleving (begin 21e eeuw), vooral uit Amsterdam-West. Er zijn vondsten te vinden die veel vertellen over die spannende tijd en in een film is meer te zien over de deelnemers aan en projecten van het leertraject.

Participatiesamenleving

De bezoekers kunnen ongeveer een uur dwalen in de expositie en daarna gaan we vooral veel aan de slag. De participatiesamenleving was aan het begin van de 21ste eeuw namelijk nog erg onaf. We maken bijvoorbeeld een woordenboek met ‘tussentaal’ voor de samenwerking in de netwerksamenleving, bedenken met alle deelnemers samen een nieuwe manier om de kwaliteit te meten van participatietrajecten (het stellen van SMART-doelen uit het eind van de 20e eeuw werkt niet langer) en maken de ambtenareneed participatieproof. Samen ontdekken we de nieuwe rollen van overheid, burgers en ondernemers zoals dat ooit in de vroege participatiemaatschappij ook gebeurde.

Meer weten over MagStad? of de MagStad? Academie

We zijn trots op deze bijzondere coproductie van Stadsdeel West en Twynstra Gudde. Hebben we u nieuwsgierig gemaakt naar MagStad? of de MagStad? Academie, dan vertellen we u er graag meer over. U kunt hiervoor contact opnemen met Jeroen den Uyl of Jaap Warmenhoven.

Jeroen den Uyl

Ondernemender worden: daar help ik organisaties bij. Van directie tot frontlijn. Hoe kunnen we nieuwe werkwijzen ontwikkelen die effectiever zijn en goedkoper? Denk aan resultaat verplichtend werken zoals Social Impact Bonds, maar ook aan efficiënter leren in en tussen organisaties. Ik koppel inhoudelijke uitdagingen aan de issues van de organisatie.Dat doe ik geestdriftig en volhardend; ik kan mensen makkelijk inspireren.

Meer weten?

Mail mij op juy@tg.nl of bel op 033 - 467 77 69

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *